Hvordan sørge for sikkerheten på nettstedet?

Hvordan sørge for sikkerheten på nettstedet?

Med den økende populariteten til ferdige innholdsstyringssystemer kan mange åpne sin egen nettside. Men når det gjelder sikkerhet på nettstedet, er det ikke sikkert at alle er helt klar over dette problemet. Dette kan føre til at hackere får tilgang til nettstedet ditt.

 

Forskning har vist at hvert sekund blir et nettsted infiltrert. Så hvordan kan man sørge for sikkerheten på nettstedet? Du kan ta dine egne forholdsregler og beskytte nettstedet ditt ved å ta en titt på tipsene nedenfor.

Sterke passord

İnternet sitesi güvenliğinin en önemli ve genellikle sıklıkla atlanan adımı şifre güvenliğidir. Yapılan araştırmalara göre küçük işletmelere ya da bireylere ait internet sitelerinde yaşanan sızma olaylarının %40’ı şifre zafiyetinden kaynaklanır.

 

Mange nettstedseiere bruker de samme passordene på ulike plattformer. Hvis en av plattformene ikke er pålitelig, kan passordene dine bli oppdaget av ondsinnede personer. Ved å bruke forskjellige passord som er vanskelige å gjette på hver plattform, kan du bygge en tykk mur mellom deg og hackere:

  • Når du velger passord, bør du unngå passord som "12345", "password", "sifre", som foretrekkes av 5 av 10 personer.
  • Når du oppretter et passord, bør du passe på at det ikke består av mer enn 16 siffer.
  • Du bør ikke inkludere informasjon som navn og fødselsdato i passordet ditt, da dette er den første informasjonen hackere vil prøve å få tak i.
  • Du bør velge tegnene i passordet ditt tilfeldig, slik at de ikke betyr noe.

Programvaren er oppdatert

Uansett hvor vellykket en programvare er, kan den inneholde sikkerhetshull. I slike tilfeller lukkes hver sårbarhet med neste oppdatering. Hvis du ikke oppdaterer programvaren på nettstedet ditt, kan hackere få tilgang til nettstedet ditt som følge av angrep forårsaket av sikkerhetshull.

 

Hvis du bruker et CMS som oppdateres kontinuerlig, kan du la den automatiske oppdateringsfunksjonen være aktivert. Husk at ikke bare hovedprogramvaren, men også temaer og plugins bør være oppdatert. Du bør heller ikke bruke plugins og temaer som ikke er godkjent av ditt foretrukne CMS, og som ikke er tilgjengelige på det offisielle nettstedet.

SSL-sertifikat

SSL, som er et av de viktigste sikkerhetstrinnene for nettsteder, er et ord som er avledet av begrepet Secure Sockets Layer og kan oversettes til tyrkisk som Secure Sockets Layer.

 

SSL er viktig for sikkerheten til både nettstedet ditt og brukerne dine. Informasjon sendes kryptert på nettsteder der sertifikatet er installert. Med oppdateringen som ble gjort av Google i 2020 SSL-sertifikat nettsteder som ikke er tilgjengelige, er merket som usikre.

 

Det finnes SSL-sertifikater med ulike sikkerhetsnivåer på markedet. Betalte versjoner fungerer på alle underdomener. Gratisversjoner er bare gyldige på hoveddomener. Hvis du ikke selger via nettstedet ditt, er gratis sertifikater nok for deg.

Pålitelig hosting

Spesielt hvis du bruker en delt server, er påliteligheten til webhotellet du velger, av stor betydning. Hvis du bruker et webhotell med sikkerhetshull, kan hackere som infiltrerer webhotellet ved å utnytte sårbarhetene til andre nettsteder på serveren, også nå nettstedet ditt.

 

Når du skal velge et webhotell, kan du prioritere de som har programvare som forhindrer overganger mellom domener. Du kan også velge selskaper som har SFTP-støtte og regelmessig utfører sikkerhetsoppgraderinger ved å holde programvaren oppdatert.

Sikkerhetskopiering

Selv om du iverksetter alle tiltak for å sikre sikkerheten på nettstedet, kan det hende at du ikke kan forhindre angrep. På dette punktet oppstår nødvendigheten av sikkerhetskopiering. Hvis du tar sikkerhetskopier regelmessig, er det ikke veldig vanskelig å gå tilbake, selv om du opplever det verste scenariet.

 

Hvis du bruker en av de ferdige plattformene, kan du dra nytte av applikasjoner som regelmessig kan ta sikkerhetskopier av nettstedet ditt. Du må imidlertid ikke glemme at når du tar en sikkerhetskopi på nettet, er det mulig for ondsinnede personer som infiltrerer nettstedet ditt, å slette sikkerhetskopiene dine. Derfor er det lurt å ta en manuell sikkerhetskopi minst én gang i uken og lagre disse sikkerhetskopiene på fysiske medier som harddisker.

 

Hvis du har problemer til tross for at du har tatt alle forholdsregler når det gjelder sikkerheten på nettstedet ditt, kan du vurdere å få hjelp fra en ekspert. Hashtag Media Du kan overlate nettstedet ditt til pålitelige hender ved å kontakte oss.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp